Termi 'Kungfu' viittaa taitojen harjoitteluun, ei tekniikoiden oppimiseen.Sifu Wong Kiew Kit, 4. sukupolven Shaolin-taitojen jatkaja

shaolin kungfu 1 sliderShaolin Kungfu on taistelutaito, joka syntyi Kiinan alkuperäisessä Shaolin-luostarissa. Sen on sanottu olevan vanhin elossa oleva, katkeamaton taisteluperinne. Taidon historia on noin 1500 vuoden pituinen, jonka aikana siitä on kehittynyt kymmeniä ellei satoja eri kungfu-tyylejä, kuten esimerkiksi Taijiquan, Wing Chun, Hung Ga, ja Choy Li Fut -kungfu.

Shaolin Kungfun taistelutekniikat ovat suoraviivaisia ja tehokkaita, jotka ovat myös Zen-harjoittelun tunnusmerkit. Kungfu-harjoittelun hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään hyvään itsepuolustustaitoon: perustasollaan harjoittelu tukee erinomaisesti hyvää terveyttä ja elinvoimaisuutta; keskitason harjoittelu auttaa harjoittelijaansa olemaan tehokas ja menestyksekäs kaikilla elämänsä osa-alueilla; korkeimmalla tasollaan Shaolin Kungfu on tehokas väline henkiseen kehitykseen, joka on itse asiassa Shaolin Kungfun alkuperäinen käyttötarkoitus.

 

 

shaolin kungfu 2Aito Shaolin Kungfu ei ole kaikkia varten. Sen harjoitteleminen on vaativaa mutta palkitsevaa, ja kysyy harjoittelijaltaan omistautumista, päättäväisyyttä, sekä halua saavuttaa asetettuja tavoitteita.

Kungfu-harjoittelu sopii yhtäläisesti sekä miehille että naisille, ja sen voi periaatteessa aloittaa missä iässä tahansa. Shaolin Kungfu kuitenkin edellyttää riittävää perusterveyttä jatkuvaan, päivittäiseen liikunnalliseen harjoitteluun.


Lue lisää:

Alkeiskurssi