Usein jo pelkkä sana "meditaatio" voi aiheuttaa mielikuvan tyynenä ja eteerisenä istuvasta hahmosta risti-istunnassa, ikään kuin irrallaan tästä maailmasta. Tälläinen "vakava meditaatio" on kuitenkin hieman harhaanjohtavaa, sillä meditaation ei tarvitse olla tiukkapipoista tai jäykkää toimintaa. Päinvastoin, mielestäni parhaimmillaan meditaatio-harjoitus on silloin kun se on osa normaalia arkielämäämme, ja sen harjoittelu antaa meille välittömiä hyötyjä.

blog 6 baby funOle rehellinen, olisitko valmis valaistumaan juuri nyt? Tai edes tavoittelemaan sitä vakavissasi? Sehän on meditaation perimmäinen ja ylin tarkoitus.

Mutta entäpä jos voisit voida paremmin normaalissa elämässäsi? Tehdä parempia ja selkeämpiä päätöksiä? Olla energisempi ja enemmän sinut itsesi kanssa? Luovempi ja iloisempi? Kiitollisempi ja tyytyväisempi? Terveempi ja tasapainoisempi?

Parhaimmillaan meditaatio auttaa sinua pääsemään kosketuksiin itsesi ja maailman kanssa. Kuuntelemaan itseäsi ilman tuomitsemista, ilman tarvetta muuttaa ajatuksiasi tai sitä mitä tunnet. Harjoittelun kautta alat ymmärtää itseäsi paremmin ja voit hyväksyä itsesi helpommin, koska pääset kosketuksiin sen osan kanssa itsestäsi, joka usein jää kaiken maailman metelin alle.

Itsensä kohtaaminen voi olla myös hieman pelottavaa, ja se on ihan ok. Mikään meditaatio-harjoittelu ei ole aina helppoa.

Siksi me Shaolin Nordicissa opetamme oppilaitamme meditoimaan viisi minuuttia kerrallaan. Viisi minuuttia. Se ei ole paljon, mutta itseasiassa sekin voi tuntua aloittelijalle ikuisuudelta viettää omien ajatustensa ja tunteidensa kanssa. Edetessämme harjoittelussa meditaation aikaa voi alkaa vähitellen pidentää.

 

 

Mitä hyötyjä voit sitten saada vain viiden minuutin meditaatiosta? Paljon, koska kyse on päivittäisestä harjoittelusta. Päivittäinen meditaatio antaa sinulle mahdollisuuden kehittää taitojasi rauhallisesti ja tasaisessa tahdissa. Meditoiminen ei ole suorituslaji. Se on ennemminkin taitolaji, jossa tulet vähitellen sitä paremmaksi mitä enemmän harjoittelet. Tärkeitä on se, että hyödyt joita harjoittelustasi saat ovat mitattavia ja välittömiä. Näihin kuuluvat tyytyväisyys, ilo, huumorintaju, kyky nauttia elämästä sellaisena kuin se on, rentous, rauhallisuus, energisyys, leikkisyys ja se, että olet sinut itsesi kanssa ja olet kiitollinen elämästäsi.

Juuri kiitollisuus ja ilo ovat varmimpia merkkejä onnistuneesta henkisestä harjoittelusta.

Sinun ei tarvitse istua otsa rypyssä lootusasennossa meditoidaksesi onnistuneesti. Zen-meditaatio on itseasiassa hyvin yksinkertaista: rentoudut täysin, hiljennät mielesi ja nautit hiljaisuudesta. Siinä se. Yksinkertaista, muttei välttämättä helppoa! Siksi meditaatio-harjoitus tulisikin aina oppia suoraan mestarilta tai vähintäänkin pätevältä ohjaajalta.

Zen-meditaation hienous piilee siinä, että kun osaat perustaidot, mikä tahansa mitä teet voi olla zen-harjoitus; tanssiminen, metsässä kävely, ystäväsi kanssa jutteleminen...tai vaikka oma suosikkini: kokkaaminen.

Jos meditaatio tai mindfulness siis kiinnostaa sinua, paras tapa todeta onko sen harjoittelu sinua varten on kokeilla sitä itse.

 

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kursseillemme!

 


 

Tulevat kurssit

Ei tapahtumia